Nogomet

Jasmin Burić sa Lechom u finalu Kupa

Na pragu novog trofeja u Poljskoj
Na pragu novog trofeja u Poljskoj
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jasmin Burić sa Lechom u finalu Kupa – Večeras je u Poljskoj na rasporedu bila uzvratna utakmica polufinala Kupa u kojem je Pogon na svome terenu dočekao Lech iz Poznana. Prva utakmica ovih ekipa završena je pobjedom Lecha rezultatom 3:0, tako da je ekipa za koju već dugi niz godina nastupa naš reprezentativac Jasmin Burić u večerašnji uzvratni duel ušla s velikom prednošću.

Da je u ovom trenutku Lech bolja ekipa od Pogona, pokazao je i večeras jer je pobjedom rezultatom 1:0, te s ukupnih 4:0 plasirao u finale Kupa Poljske. Za razliku od prvenstva, gdje mu trener Nenad Bjelica u posljednje vrijeme ne daje šansu, bivši golman Čelika Jasmin Burić večeras je svih 90. minuta stajao na golu Lecha, te je imao nekoliko uspješnih intervencija.

Lech će u finalu igrati protiv Arke, koja se u prvenstvu Poljske trenutno nalazi na 12 mjestu, dok je Lech treći, s tri boda zaostatka za vodećom Legijom.

Svakako da će finale Kupa protiv Arke za Jasmina Burića biti velika prilika da u svojoj riznici doda još jedan trofej, Zeničanin je u Poljskoj osvojio sve što se može osvojiti, a ugovor s klubom iz Poznana ga veže do ljeta 2019. godine.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno