Kultura

Jajčanka Naida Ribić poklonila specijalne naočale Gradskoj biblioteci Zenica

Jajčanka Naida Ribić poklonila specijalne naočale Gradskoj biblioteci Zenica – Humanitarka, novinarka i pjesnikinja Naida Ribić iz Jajca, koja godinama živi u Holandiji, donirala je direktoru Gradske biblioteke u Zenici (GBZ) Harisu Abdagiću specijalne naočale za Odjel za slijepa i slabovidna lica ove biblioteke, koji broji oko 500 naslova prilagođenih tim osobama.

– Kada sam za Bajram bila u Zenici, na dodjeli paketića za djecu, rekla sam bivšem direktoru a sada zaposleniku GBZ-a Midhatu Kasapu da sam donijela jedne specijalne naočale koje se ne mogu kupiti, nego se trebaju poručiti u specijalnoj fabrici i ja sam jedne takve dobila. Rekla sam da tražim kome da ih poklonim – kazala je ona.

Ribić napominje kako je, upravo na prijedlog svog zeničkog prijatelja, naočale odlučila pokloniti članovima GBZ-a. Ovakve naočale, istakla je, koštale bi 1.000 eura.

– Možemo mi svi puno više da uradimo za one kojima je to potrebno – istakla je, dodavši da se upravo vratila iz Maglaja, gdje je imala premijeru svog dokumentarnog filma “Alisin izlazak u svijet”, a koji je također humanitarnog karaktera.

Kako je istakao Kasap, za sve koji koriste usluge Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica članarina je besplatna.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem