Ostali sportovi

Izvučeni parovi u Prvoj futsal ligi FBiH za narednu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvučeni parovi u Prvoj futsal ligi FBiH za narednu sezonu- Juče, 21.10.2021.godine, u Nogometnom savezu Federacije BiH, obavljeno je žrijebanje parova za narednu takmičarsku sezonu 2021./2022. za Prvu futsal ligu Federacije BiH u kojoj će učestvovati i zenička ekipa MNK “Neimari” u grupi 1.

Ove sezone učešće u Prvoj futsal ligi FBiH će uzeti 28 klubova, službeno je obavijestio klubove Nogometni savez Federacije BiH o sistemu takmičenja.

Ekipe su raspodijeljene prema regionalnoj podijeljenosti. Klubovi će biti razvrstani u četiri grupe.

U grupi 1 igrat će: MNK Neimari (Zenica), MNK DiaBiH (Sarajevo), FKA Centar (Sarajevo), FK Željezničar (Sarajevo), MNK Drina (Goražde), MNK Žepče, MNK Novi Travnik i KMF Vitez.

Kako smo ranije objavili liga starta 06. i 07. novembra 2021.godine utakmicama prvog kola, a u prvoj utakmici u novoj sezoni ekipa trenera Mirka Čampare igra na domaćem parketu protiv ekipe KMF “Vitez”.

Sedmo kolo na programu je 18. i 19. decembra. Do početka lige ekipa “Neimara” će odigrati još dvije kontrolne utakmice, a već su odigrane tri pripremne-kontrolne utakmice. Cilj Neimara je plasman u Premijer ligu BiH.

Rezultati dosad odigranih pripremnih utakmica:

“GFC Sarajevo”- MNK Neimari 4:4

MNK Kaskada Gračanica – MNK Neimari 2:4

KMF Željeznica – MNK Neimari 0:6

E.Imamović

Foto od MNK Neimari



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno