Košarka

Izvučeni parovi Lige 6

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U prostorijama KS BiH održano žrijebanje parova Lige za prvaka (Lige 6) u ženskoj konkurenciji i muškoj konkurenciji. U ženskoj konkurenciji u bubnju su se našle ekipe: Čelik (Zenica), Play off (Sarajevo), Jedinstvo BH Telecom (Tuzla), Brčanka (Brčko), Orlovi (Banja Luka) i Rudar Sport (Ugljevik).
U prvom kolu sastaju se:
Čelik – Rudar,
Play Off – Orlovi
Jedinstvo – Brčanka.
Utakmice prvog kola Lige za prvaka u ženskoj konkurenciji na rasporedu su 4. aprila 2015. godine. Liga se igra po dvokružnom sistemu, a konačni pobjednik je ekipa koja bude imala najbolji omjer tokom Lige za prvaka. U ženskoj Ligi za prvaka se ne igra plej-of za prvaka.
Branilac titule u ženskoj konkurenciji je ekipa zeničkog Čelika, a najveći rivali Čeliku će biti ekipe sarajevskog Play Offa, te tuzlanskog Jedinstva BH Telecom, koje je okončalo regularni dio sezone na prvom mjestu domaćeg prvenstva.

U muškoj konkurenciji u bubnju su se našli: Igokea (Aleksandrovac), Spars (Sarajevo), Swisslion Leotar (Trebinje), Sloboda (Tuzla), Zrinjski (Mostar) i Široki (Široki Brijeg).
U prvom kolu Lige za prvaka sastaju se:
Sloboda – Spars,
Zrinjski – Široki
Igokea – Leotar.
Prvo kolo Lige za prvaka igra se 28. marta 2015. godine. Četiri prvoplasirane ekipe igrat će doigravanje za prvaka. U polufinalnim utakmicama igrat će se na dvije dobijene utakmice, dok će konačni pobjednik biti ona ekipa koja u finalu stigne prva do tri pobjede.
Igokea, koja je u međuvremenu osvojila i Kup BiH, glavni je favorit za osvajanje košarkaškog prvenstva. Svoju šansu za konačni trijumf tražiće sve ostale ekipe, koje su sudionici Lige za prvaka.

E.Imamović za Zenicablog
+ Logo Lige 6 za prvaka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno