Zločini

Izvršenim pretresom stana u Zenici pronađena opojna droga

Izvršenim pretresom stana u Zenici pronađena opojna droga – Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, u proteklom periodu, došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima određenih lica iz Zenice, koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga. U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 18.10.2017. godine, u ulici Fra Grge Martića, izvršen je pretres stana koji koristi lice S.A., rođeno 1979. godine, iz Zenice. Izvršenim pretresom stana pronađeno je slijedeće:

• šesnaest sadržaja praškaste materije upakovane u pvc foliju,
• sadržaj biljne materije upakovan u pvc foliju,
• digitalna vaga za precizna mjerenja i
• predmeti za konzumaciju opojnih droga.

 

Sporna materija i predmeti su fotografisani, izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja a lice S.A. je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv navedenog lica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem