Zločini

Izvršenim pretresima u Zenici pronađena droga

Policija
Policija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvršenim pretresima u Zenici pronađena droga- Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima nekoliko lica iz Zenice, koja se dovode u vezu sa zloupotrebom droga.

Postupajući po prikupljenim informacijama, u koordinaciji sa policijskim službenicima Policijske stanice Centar, pristupilo se preduzimanju niza operativnih mjera i radnji s ciljem provjere istih.

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 08.09.2016. godine, u ulici Zije Dizdarevića u Zenici, izvršen je pretres stana koji koristi lice P.A., kojom prilikom je pronađeno:

– biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 117,50 grama,
– praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 13,45 grama,
– dvije biljke u saksiji koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju,
– digitalna vaga za precizno mjerenje i
– tzv. mrvilica za mrvljenje biljne materije.

U sklopu naznačenih aktivnosti, dana 09.09.2016. godine, policijski službenici su u ulici Kotromanića u Zenici, izvršili pretres kuće koju koristi S.A., kojom prilikom je pronađeno:

– praškasta materija upakovana u pvc kesice, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 4,40 grama,
– biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,90 grama, i
– digitalna vaga za precizno mjerenje.

Prilikom vršenja pretresa , u kući je zatečeno i lice D.A., kod kojeg je tom prilikom pronađeno:
– biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,45 grama,
– mrvilica za mrvljenje biljne materije, u čijoj unutrašnjosti se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, i
– digitalna vaga za precizno mjerenje.

Sporna materija i predmeti su izuzeti i bit će predmetom potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i kontra-diverzionu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a navedena lice su lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv lica:
– P.A., rođenog 1982. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, te
– S.A., rođenog 1979. godine, i
– D.A., rođenog 1986. godine, oba iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Posjedovanje i omogućivanje uživanja opojnih droga“, iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona FBiH.

MUP ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno