Biznis

Izvršena sadnja povrća u plastenicima koje je obezbijedio Grad Zenica u saradnji sa organizacijom Muslim Aid

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvršena sadnja povrća u plastenicima koje je obezbijedio Grad Zenica u saradnji sa organizacijom Muslim Aid – Nakon što su zeničkim poljoprivrednicima proteklog mjeseca dodijeljeni plastenici sa dodatnom opremom, predstavnici Gradske uprave Zenica danas su obišli jednog od korisnika ove podrške.

Riječ je o korisnici Amiri Pašalić iz naselja Putovići, koja je u dodijeljenom plasteniku, veličine 100 kvadratnih metara izvršila sadnju krastavaca, paprike i patlidžana.

Kako je kazala, prve prihode očekuje krajem sljedećeg mjeseca.

Zahvalila se gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi Zenice, kao i humanitarnoj organizaciji Muslim Aid Sarajevo na podršci i istakla da je dobijanjem plastenika i dodatne opreme u mogućnosti proširiti već postojeću proizvodnju i tako ostvariti dodatne prihode za svoju četveročlanu porodicu.

Inače, plastenici su dodijeljeni u sklopu projekta “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima”, koji Grad Zenica realizuje u saradnji sa humanitarnom organizacijom Muslim Aid Sarajevo.

Pojedinačna vrijednost jednog plastenika je 2.739,00 KM, Grad Zenica sufinansirao je nabavku u visini 50 posto sredstava, Muslim Aid 40 posto, dok je vlastito učešće korisnika 10 posto, odnosno 273,90 KM.

Javni poziv za dodjelu plastenika bio je objavljen sredinom aprila tekuće godine,  a pravo da učestvuju u ovom projektu imale su socijalno i materijalno ugrožene osobe i mlade osobe sa područja grada Zenica koje posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište, kao i zemljište ustupljeno na korištenje ili u zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je ranije najavio da se nastavak ovog projekta očekuje u jesen, kada će plastenici biti dodijeljeni za još 20 korisnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno