Ostali sportovi

Izvještaj sa utakmice ragbi klub Čelik – ragbi klub Partizan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvještaj sa utakmice ragbi klub Čelik – ragbi klub Partizan – 30.09.2018. godine, prelijep sunačni jesenji dan u Zenici koji je obećavao dobru ragbi igru starih ragbi rivala Ragbi Klub Partizan i Ragbi kluba Čelik. Početak utakmice je obećavao dobru igru i sportsko nadmetanje jer su gosti iz kaznenog udarca već u 3. minuti poveli sa 3 poena da bi domaćin u 7 minuti preokrenuo rezultat u svoju korist i poveo sa rezultatom 7:3 (prvi skor je postigao Topčić a uspješnu konverziju izveo Spahić F.).

Prvo poluvrijeme donijelo je pregršt rezultatskih preokreta i uzbudljivih trenutaka tokom igre te se na zasluženi odmor odlazi sa rezultatom 28:22 u korist domaćina. U drugom poluvremenu ragbijaši Čelika nastavljaju sa uspješnom igrom i rezultat okreću u svoju korist i prave razliku 33:22 zgoditkom u 58. minuti utakmice. Domaćin u preostalom dijelu susreta nastavlja sa blagom dominacijom na terenu i postavlja finalni rezultat utakmice 45: 29 u 79. minuti susreta. Obje ekipe su pružile gledaocima izuzetno dobar ragbi za gledanje a mladim naraštajima koji se bave ovim sportom dali vjetar u leđa.

Ova utakmica je izvanredan uvod za utakmicu nacionalne selekcije BiH koja se održava 13.10.2018. godine u noćnom terminu protiv selekcije R Hrvatske na stadionu Kamberovića polju. Odigravanje regionalnog klupskog prvenstva kao vid takmičenja je izuzetno važno za razvoj ragbija kao sporta u našem regionu. Ragbi klub Čelik nastavlja sa pripremama za nastavak domaćeg prvenstva koje slijedi u utakmici protiv ekipe Hercega. Susret Čelika i Partizana vodio je izuzetno dobro glavni sudac Dejan Štiglić sa pomoćnicima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno