Biznis

Izvjesna prodaja hotela “Rudar” u Zenici koji već godinama nije u upotrebi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prodaja hotela Rudar u Zenici koja je bila zakazana za 29. oktobar nije održana, a kako Klix.ba saznaje razlozi su tehnički i imovinsko-pravni.
Iako se na prodaju javilo nekoliko zainteresovanih kupaca koji su bili spremni položiti depozit od 10 posto na ukupnu prodajnu vrijednost hotela u iznosu od 3,1 milion KM, ipak prodaja nije završena.

Kako Klix.ba saznaje Porezni ured u Zenici zbog brojih razloga nije bio u mogućnosti prihvatiti novac od potencijalnih kupaca, zbog čega će se novac morati polagati u nekoj od banaka.

S druge strane tek prije nekoliko dana se saznalo da određene osobe u krugu hotela Rudar imaju stanarska prava zbog čega bi sutra u upravi Rudnika mrkog uglja Zenica trebao biti održan sastanak kako bi se riješili imovinsko-pravni odnosi.

Prodaja hotela Rudar najvjerovatnije će biti završena u drugom prodajnom roku kojeg odredi Kantonalni porezni ured u Zenici nakon rješavanja svih problema koji su se dogodili nakon zakazanog termina prodaje, odnosno, javne aukcije.

Hotel Rudar koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Rudnika mrkog uglja Zenica već godinama nije u upotrebi, a u vlasništvu je Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Na aukciji koja će biti održana 29. oktobra u Kantonalnom poreznom uredu Zenica na prodaju će biti kuća i zgrada sa dvorištem površine 4.386 m2 i Rudarski hotel te kafana površine 864 m2.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno