Kultura

Izvedba predstave Mirjane Karanović u znaku obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvedba predstave Mirjane Karanović u znaku obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke  – Bosansko narodno pozorište Zenica u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane u utorak, 31. oktobra sa početkom u 19.30 sati organizira izvedbu višestruko nagrađivane predstave, rediteljskog i glumačkog uradka Mirjane Karanović, nastale prema tekstu Tanje Šljivar „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“.

Kako je oktobar Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke, Institut za zdravlje i sigurnost hrane će nakon izvedbe predstave svim posjetiteljkama i posjetiteljima BNP-a podijeliti promotivne materijale, iz kojih mogu saznati osnovne informacije o prevenciji, oboljenjima i liječenju raka dojke.

Predstava „Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ je nastala u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica i od premijerne izvedbe do sada je ukupno osvojila devet prestižnih festivalskih nagrada, uključujući i dvije Sterijine nagrade, koje su među najprestižnijim regionalnim umjetničkim priznanja u oblasti teatarske djelatnosti.

„Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali“ je drama koja koncept role play-a, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, pa i jezik sam, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja – ispričati vlastiti život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri. U ovoj duodrami igraju Mirjana Karanović i Enes Salković, glumac iz ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Već početkom decembra ova predstava putuje u Švicarsku, gdje će imati svoja četiri izvođenja u Nacionalnom teatru Bern.

Služba za odnose s javnošću BNP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno