Nogomet

Izraelci stigli u Zenicu, bez prijenosa utakmice?

foto: Tuzlanski.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Izraelci stigli u Zenicu, bez prijenosa utakmice? – Još tri dana su ostala do utakmice prvog pretkola UEFA Evropske lige između FK Sloboda i Beitara iz Jerusalema koja se igra na stadionu Bilino polje u Zenici u četvrtak 30. juna od 18:00.

U Tuzli nema velike euforije, a dokaz tome je i prodajno mjesto gdje je do sada prodano svega oko 200 ulaznica što je jako malo s obzirom da se utakmica igra za svega tri dana.

Također, ono što je jako bitno jeste da vjerovatno ni javni emiteri neće prenositi utakmicu sa Bilinog polja. Naime, BHT je bio u pregovorima sa čelnicima Zrinjskog i Slobode za prijenos evropskih utakmica, ali na kraju dogovor nije psotignut, tako da državni servis neće prenositi utkamice sa Bilinog polja odnosno one pod Bijelim brijegom.  Da li će neka druga TV kuća postići dogovor sa Upravama klubova, te obezbijediti prijenos ostaje da se vidi.

 Rano jutros letom iz Istanbula, ekipa Beitar Jeruzalema je sletjela na sarajevski aerodrom gdje su ih dočekali predstavnici FK Sloboda uz čiju su pratnju bezbjedno dopraćeni do hotela Zenica u Zenici gdje će boraviti sljedeća tri dana. Gosti su smješteni u već pomenutom hotelu, te su jako zadovoljni prijemom kao i samom organizacijom, a sigurnost i sve ostalo je na zavidnom nivou.

Večeras od 18:00 Beitar će trenirati na Kamberovića polju, a ono što je zanimljivo jeste da su predstavnici medicinske ekipe Beitara na aerodromu u Tel Avivu zaboravili torbu sa medikamentima, ali su iz FK Sloboda reagovali brzo i obezbijedili sve potrebne medikamente i kreme za treninge dok u međuvremenu ne dobiju svoje torbe.

Kako se nezvanično saznaje, Beitar bi na Bilinom polju trebalo bodriti oko 200 navijača koji će doputovati iz Izraela na dan utakmice. (ScSport)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno