Ljudi

Iznenađenje za 70. rođendan velike humanistice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iznenađenje prijatelja za 70. rođendan – Dr. Aiša Smailbegović-Hadžihalilović, specijalista pedijatrije, mr. pedagoških nauka, već decenijama daje nesebičan doprinos, prije svega u radu s onima koji nemaju roditelje ili s onima koji imaju poteškoća u razvoju.

Vođena humanim  idejama, s grupom prijatelja, saradnika i članova porodice prije 23 godine pokrenula je, a prije 21 godinu i registrovala LOTOS – udruženje koje brine o zaštiti mentalnog zdravlja djece i odraslih

Danas, na 70. rođendan doktorice Aiše Smailbegović-Hadžihalilović, njeni prijatelji i saradnici okupili su se na kafi koju je s doktoricom zakazala njena bliska saradnica Mirjana Puđa. Za kafu i okupljanje znali su svi prisutnu osim doktorice Aiše. Pedesetak prijatelja i dragih ljudi bio je rođedanski poklon iznenađenja doktorici Aiši.

Saradnici iz LOTOSA, humanisti, humanitarci, glumci, novinari, bibliotekari, rodbina, prijatelji… Okupilo se pedesetak onih s kojima je doktorica Aiša sarađivala i sarađuje, s nekima blizu i  pet decenija.

Stigla je tu i balerina, pripremljena je i u slast nestala rođendanska torta, bilo je dosta poljubaca i suza radosnica.
Uz veliko HVALA za sve što je učinila za svoju Zenicu i generacije njenih građana, ovoj jednostavnoj i dragoj ženi punoj topline i ljubavi za druge, još jednom, od srca: SRETAN ROĐENDAN!

Rođendanska proslava priređena je u Cabaret clubu.

Organizatori veliku zahvalu upućuju ARS centru, Baletnoj skoli I direktorici Biljani Trifković. Kako je to danas izgledalo, pogledajte u galeriji ZB. Hvala na forografijama timu Cabaret Cluba, a Midhatu Kasapu na informacijama i tekstu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno