Zenica

Iznalaženje rješenja za sanaciju lokalne ceste Zenica – Arnauti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sanaciju lokalne ceste Zenica – Arnauti – Gradonačelnik Fuad Kasumović u prisustvu svojih saradnika iz resorne službe i Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica održao je danas u maloj sali gradske uprave sastanak sa predstavnicima Javnog preduzeća Šumskog privrednog društva Zeničko-dobojskog kantona d.o.o. Zavidovići, Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a Policijske uprave I Zenica, Privrednog društva Komgrad-Ze d.o.o. Zenica, ŽGP-a d.d. Zenica i koordinacije MZ Babinskog sliva.

Povod sastanka je iznalaženje rješenja za sanaciju lokalne ceste Zenica – Arnauti koja je prekomjernom upotrebom tereta i prolaskom teških kamiona oštećena u tolikoj mjeri da ugrožava opću i pojedinačnu bezbjednost oko 8.000 mještana Babina.

Veliki problem također predstavlja nosivost lokalnih mostova koja je nakon pregleda komisije utvrđena na 10 tona što posebno ugrožava bezbjednost javnog linijskog prijevoza putnika (autobuski saobraćaj) ali i individualni.

Gradonačelnik je u svom izlaganju istakao da su shodno ranijim dogovorima firme JP Autoceste FBiH, Euro – Asfalt d.o.o. Sarajevo i PD Komgrad-Ze d.o.o. Zenica preuzele obaveze i postupile u skladu sa zaštitom prijateljskog okruženja. Istakao je da će gradska uprava poduzeti sve kako bi se prije svega osigurala bezbjednost mještana na ovom području i naveo da je obaveza privrednih subjekata da poštuju prijateljsko okruženje prilikom obavljanja djelatnosti. Ovom prilikom gradonačelnik Kasumović informisao je prisutne da je ispred gradske uprave upućen zahtjev Zeničko-dobojskom kantonu za dostavljanje pregleda ko ima pravo da po osnovu koncesionarnih ugovora koristi ovo područje.

Zahtjevi predstavnika koordinacije MZ Babinskog sliva i ovaj puta su bili usmjereni na što skorije zaustavljanje uništavanja puta sa prekomjernim teretom uz mogućnost ponovnih protesta ukoliko se ovo pitanje ne riješi. Predstavnici Babinskog sliva zahvalili su gradonačelniku i gradskoj upravi što je prvi puta nakon višegodišnjeg kršenja saobraćajnih znakova na ovom području postavljen znak zabrane prolaska vozila čija ukupna težina prelazi 20 tona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno