Zenica

Izmjene i dopune zakona o obrazovanju odraslih upućene u skupštinsku proceduru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, nakon provedene javne rasprave, utvrdila je i u dalju skupštinsku proceduru uputila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju odraslih.

Zakon koji je trenutno na snazi donesen je u aprilu 2015. godine, a prilikom njegove implementacije uočena je potreba za izmjenama i dopunama, u smislu jednostavnije primjene zakonskog okvira kojem je jedini cilj stvaranje “društva koje uči”, dakle cjeloživotnog učenja zbog zaustavljanja porasta nezaposlenosti.

Usvajanjem izmjena očekuje se poboljšanje ukupnog stanja u segmentu obrazovanja odraslih, odnosno usklađivanje zakonskih rješenja sa realiziranim reformskim principima i aktuelnom obrazovnom praksom, te nastavak započetih, sveobuhvatnih reformi na svim nivoima obrazovno-odgojne djelatnosti pri čemu će se uzeti u obzir i aktivnosti iz nadležnosti Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, uz nastavak redovnog servisiranja obaveza prema ustanovama registriranim za obrazovanje odraslih.

Prema obrazloženju Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, za realizaciju ovog zakona neće biti potrebna dodatna finansijska sredstva iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno