Kultura

Izložba slika povodom Dana nezavisnosti “Izložba Domovini”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izložba slika povodom Dana nezavisnosti “Izložba Domovini”- U povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine,Galerja „Preporod“  organizuje postavku izložbe slika, pod nazivom „Izložba Domovini“.

Radi se o postavci slika iz fundusa Galerije i biće predstavljena 21 slika. Slike su nastale na devet likovnih kolonija,a tehnike rada su različite, kao i motivi: od hiistorisjih motiva, do tradicioonaslih bosanskih motiva. Autori slika su iz više gradova Bosne i Hercegovine : iz Zenice, Žepča, Zavidovića, Konjica i Travnika .Svaka slike imaju svoju  priču, a kompletna izložba predstavlja historiju ,tradiciju i raznolikost Bosne i Hercegovine.

Na izložbi će se obratiti prof.dr. sc . Larisa Velić,dekanesa Pravnog faulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr sc. Dzevad Drino.profesor na Pravnom faultetu Uniiverziteta u Zenici i član Upravnog odbora Galerije, i Amna Sofić, predsjednica i voditeljica Galerije „Preporod“ Zenica.Izložbu će otvoriti prof.dr.Jusuf Duraković,rektor Univerziteta u Zenici.

Poziivamo vas da prisustvujete otvaranju izložbe u povodu Dana nezavisnosti,koja će biti otvorena u auli Pravnog fakulteta ,u petak,25.2.2022.godine sa početkom u 11 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno