Kultura

Izložba radova “Izgubljena zemlja Lemurija” Aleksandre Kokotović – četvrtak 19h Muzej Grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izložba radova “Izgubljena zemlja Lemurija” Aleksandre Kokotović – četvrtak 19h Muzej Grada Zenice – Pozivamo Vas na izložbu radova “Izgubljena zemlja Lemurija” umjetnice Aleksandre Kokotović, koja će se održati sutra, 9. jula 2020. sa početkom u 19 sati u Muzeju Grada Zenice.

Lemurija je drevna civilizacija za koju se vjeruje da je postojala u periodu prije Atlantide, te da je pod uticajem geoloških promjena katastrofalnih razmjera nestala sa lica zemlje.

Izložbom umjetnica propituje nastanak civilizacija, ko smo mi, odakle dolazimo, a da bi, kako kaže, “shvatili gdje smo i kuda idemo, moramo poznavati našu prošlost, jer iz historije koja se spiralno ponavlja, uvijek tako slična, a nikada ista, možemo nazrijeti gdje nas vodi budućnost”.

Aleksandra Kokotović vizuelna je umjetnica koja je diplomirala modni dizajn na Accademia del Lusso. Članica je Udruženja likovnih umjetnika Srbije. Rođena je u Sarajevu, a živjela je u Bejrutu, SAD-u, Londonu i Beogradu.

Umjetnički put je počela graditi u Americi te Srbiji, gdje je ostvarila vrlo zapaženu karijeru.

Umjetnine koje obilaze najveće galerije regiona i svijeta, narednih dana će biti izložene u Zenici.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno