Kultura

Izložba karikatura “Svi naši zmajevi” Zdravka Cvjetkovića i u Mostaru

Izložba karikatura “Svi naši zmajevi” Zdravka Cvjetkovića i u Mostaru – Izložba karikatura “Svi naši zmajevi” autora Zdravka Cvjetkovića na kojoj će biti predstavljeno pedesetak radova, bit će otvorena u srijedu, 14. NOVEMBRA, u 19 sati u mostarskom Centru za kulturu.

Cvjetković je bh. javnosti poznat po karikaturama ‘Zmajeva’ pred kvalifikacijske utakmice, a radovi koje će predstaviti na ovoj izložbi nastali su u proteklih sedam godina.

Zdravko Cvjetković rođen je 1985. godine u Zenici gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je slikarstvo na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Bavi se animacijom, ilustracijom, karikaturom i stripom. U BiH i inozemstvu radio je na nekoliko kratkih animiranih filmova, jednom dugometražnom animiranom filmu, potom kao artist na mnogim aplikacijama za djecu, ilustrirao je nekoliko knjiga i bojanki i slično.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem