Biznis

Izgradnja dionice autoceste Ozimica – Poprikuše od javnog interesa za Federaciju BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Federacije BiH donijela je Odluku kojom je utvrdila da je izgradnja dionice autoceste Ozimica – Poprikuše na Koridoru Vc, u dužini od 12,9 kilometara, od javnog interesa za Federaciju BiH.

Uvrđeno je i da je JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar korisnik eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju objekta na ovoj dionici, te mu je naloženo da pokrene postupak eksproprijacije nekretnina.

Za provođenje ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, svako u okviru svoje nadležnosti.

Donošenjem ove odluke omogućava se pokretanje postupka eksproprijacije nekretnina, što je ujedno i preduslov za realizaciju projekta izgradnje autoceste na ovoj dionici.

Vlada Federacije BiH dala je i saglasnost za korištenje zemljišne čestice javnog dobra za potrebe izgradnje autoceste na trasi koridora Vc, dionica Počitelj-Bijača, poddionica Počitelj-Zvirovići.

Autor: akta.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno