Info

Izbjegavajte boravak na otvorenom od 11 do 18

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izbjegavajte boravak na otvorenom od 11 do 18 -Zavod za javno zdravstvo upozorava građane da zbog visokih temperatura ne borave na otvorenom od 11 do 18 sati.

Iz Zavoda upozoravaju kako visoke temperature mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, a posebno su ugrožena djeca, starije osobe, trudnice, kronični bolesnici i osobe koje rade na otvorenom prostoru.

Pored što manjeg boravka na otvorenom, iz Zavoda preporučuju tuširanje i kupanje u mlakoj vodi, redovito provjetravanje prostorija, pijenje dovoljno tekućine, prvenstveno vode i prirodnih, ne zaslađenih sokova te izbjegavanje alkoholnih i gaziranih pića i pića bogatih kofeinom.

Također, preporučuje se jesti laganu i probavljivu hranu, a osobama starijim od 65 godina života savjetuje se da piju vodu bez obzira jesu li žedne jer organizam starih ljudi ima smanjene rezerve vode.

U preporukama se navodi i nošenje svjetlije, prozračne i odjeće od prirodnih materijala, kao i nošenje šešira, kapa, zaštitnih naočala te uporaba krema za sunčanje, posebice za malu djecu.

Ovih dana Hercegovinu su zahvatile iznimno visoke temperature, a prognozira se da će i u narednim danima dosezati do 40 stupnjeva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno