Biznis

Izazovne poslovne perspektive ove godine za ArcelorMittal Zenica zbog vanjskih faktora

Izazovne poslovne perspektive ove godine za ArcelorMittal Zenica zbog vanjskih faktora – Menadžment kompanije ArcelorMittal Zenica je unaprijed obavijestio Sindikat da će plate kasniti oko sedam dana, a čiju isplatu redovno vršimo tek 10-og u mjesecu. Ovo je prvi put u ArcelorMittal Zenica da će plate kasniti. Pošto je razlog za ovakvu situaciju izvan naše direktne kontrole, svjesni smo da će kašnjenje plata utjecati na radnike i želimo se zahvaliti na razumijevanju, dok mi radimo na tome da se prevaziđu ovi poslovni izazovi.

Danas, 8.4.2019. u 10.30 sati je održan sastanak sa Sindikatom, na kojem smo pokušali objasniti razloge trenutne situacije ali predstavnici Sindikata nisu bili spremni saslušati i napustili su sastanak.

Naime, od novembra 2018. kada je izvoz naših proizvoda prema Kosovu potpuno obustavljen, kao i zbog EU zaštitinih mjera na izvoz iz BiH, gdje je izvoz naših proizvoda trenutno djelimično blokiran, mi smo već imali problem o čemu smo mnogo ranije obavještavali odgovorne institucije BiH kako bi se situacija ozbiljno shvatila i na vrijeme riješila. Povećane cijene električne energije i prirodnog gasa su dodatno ugrozile naše poslovanje. Nažalost, ovu su vanjski faktori na koje Kompanija ne može direktno utjecati.

Nadamo se da će naši zaposlenici i partneri razumjeti težinu situacije u kojoj se nalazimo, kako bismo zajedno zaštitili Kompaniju i poslovanje u BiH. Sljedećih nekoliko mjeseci će biti izazovni za nas, ali uz razumijevanje i podršku zaposlenika i partnera optimistični smo da ćemo ovo prebroditi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem