Politika

Izabrani delegati u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Skupštine ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izabrani delegati u Dom naroda Parlamenta FBiH iz Skupštine ZDK – Danas je održan drugi nastavak zasjedanja 1. konstituirajuće sjednice 8. saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona sa preostalom tačkom dnevnog reda koja se odnosi na izbor delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Nakon što je Centralna izborna komisija BiH dostavila Skupštini Kantona odluke o ovjeri kandidatskih listi za posredne izbore delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, stvorene su pretpostavke za održavanjem drugog nastavka 1. Konstituirajuće sjednice, po preostaloj 6. tačci ranije utvrđenog dnevnog reda.

Procesom izbora delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH je na osnovu zaključka Skupštine Kantona rukovodila Komisija za izbor i imenovanja. Komisija je potom provela postupak žrijebanja redoslijeda ovjerenih kandidatskih listi na glasačkim listićima gdje je utvrđen redoslijed za izbor delegata za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda bošnjačkog naroda, reda hrvatskog naroda i reda srpskog naroda. Nakon sprovedene procedure glasanja Komisija za izbor i imenovanja je prezentirala rezultate glasanja izbora delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.

Iz reda Bošnjaka najviše glasova dobile su kandidatske liste čiji su nosioci: Jasmin Duvnjak, Ramo Isak i Jasminko Kapić, dok je iz reda Hrvata najviše glasova dobila kandidatska lista čiji je nosilac Ivo Tadić. Na kandidatskoj listi iz reda Srba nalazi se jedini poslanik iz reda Srba u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Mladen Simić.

Ovim je okončana šesta tačka dnevnog reda i time u potpunosti okončana 1. Konstitiuirajuća sjednica 8. saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno