Zenica

Iz ViK-a za Zenicablog: stanje normalizovano tokom večeri

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz ViK-a za Zenicablog: stanje normalizovano tokom večeri

Tehnički direktor ViK-a za Zenicablog: Svi timovi na terenu, pokušaćemo da voda stigne najkasnije tokom večeri – Nedim Šečić, tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije Zenica, potvrdio je za Zenicablog da su svi raspoloživi timovi ovog preduzeća na terenu, te da se pokušava “suziti područje” u dijagnosticiranju mjesta velikog kvara na glavnom gradskom magistralnom vodu pitke vode na bulevaru Kulina Bana.

-Očigledno je došlo do pucanja glavnog magistralnog cjevovoda. pokušali smo izolovati uže područje, ali je voda ispunila šahtove na velikom potezu, građani koji su prolazili, a i vaši čitaoci su vidjeli da se radilo o enormnoj količini vode u kratkom periodu. Zato smo bili prisiljeni zatvoriti veće područje grada. Sada ekipe sa cisternama ispumpavaju vodu iz šahtova, voda se več značajno i povukla, tako da pojedinačno “sužavamo isključeno područje”. Kad lociramo mjesto kvara, pristupiće se kopanju i mijenjanju cijevi, mislim već iza 16 sati ćemo doći do mjesta kvara. Vjerujem da bi svi Zeničani na ovom području vodu mogli dobiti do kasno uvečer, a da bi već u ponedjeljak ujutro ovo područje bilo kao što je bilo jučer, dakle potpuno sanirano, rekao je Šečić za Zenicablog.

UPDATE U 18 SATI:

JP ViK obavjestava gradjane da su strucne ekipe ovog preduzeca u najvecoj mjeri uspjele izolovati podrucje kvara na lokalitetu Bulevara Kulina bana , zbog kojeg je danas nastupio prekid u vodosnabdjevanju u centralnom podrucju grada.

Trenutno su bez vode jos potrosaci u cetiri stambene zgrade. radovi na otklanjanju kvara su u toku i icekujemo da ce tokom veceri kvar biti otklonjen i uspostavljeno normalno snabdjevanje vodom.paralelno sa ovim eadovima ekipe iz sektora kanalizacija su izvrsile ciscenje slivnih resetki, osposobljavanje odvoda te ciscenje i sapiranje naslaga blata sa kolovoza.

UPDATE U 22.30 SATI:

JP ViK obavještava javnost da su stručne ekipe uspjele otkloniti kvar na magistralnom cjevovodu, te je situacija sa vodosnabdjevanjem u svim.dijelovima grada u potpunosti normalizovana.

Razmjere kvara možete sagledati iz video zapisa i fotografija naših čitalaca NA OVOM LINKU.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno