Biznis

Iz Uprave CIMOS-a odgovorili Zenicablogu: tražimo nove partnere za Zenicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz Uprave CIMOS-a odgovorili Zenicablogu: tražimo nove partnere za Zenicu – Povodom medijskih navoda (VIDJETI OVDJE) da se zeničkom pogonu CIMOS-a sprema gašenje, potražili smo službeni stav slovenačke kompanije. U ekspresnom roku dobili smo službeni odgovor, koji prenosimo bez ikakvih korekcija ili skraćivanja:

Poštovani, vodstvo Cimosa nastavlja sa izvođenjem važećeg nacrta poslovnog restrukturiranja u svim regijama  gdje je prisutan sa svojim proizvodnim lokacijama. Poslovno restrukturiranje uključuje niz mjera na različitim  organizacijskim nivoima i na različitim tržištima koji na dugi rok donose pozitivne efekte – učvršćuju konkurentnost društva i istovremeno dugoročno sigurnost radnih mjesta zaposlenih.

Cimos obraća veliku pažnju traženju novih poslovnih prilika tako što se tiče novih poslova kako i partnera sa novim pristupima i idejama za razvoj naše tvornice TMD Casting d.o.o. Zenica. Grupa Cimos, koja u BiH na godišnjem nivou ostvaruje 70 miliona eura  nekonsolidirane prodaje, želi biti i ostati još nadalje uspješan i odgovoran investitor u ovoj državi. Lep pozdrav, Best regards Leon Horvatič (PR odjel CIMOS)

Prema saznanjima našeg portala, novi vlasnici slovenačke kompanije, Italijani, u svojim strateškim planovima su odlučili da traže kupce za četiri tvornice unutar grupe, u Sloveniji dvije, u Srbiji jednu, te pogon u Zenici. Ukoliko se uskoro nađe kupac neće biti gašenja proizvodnje i velikog otpuštanja, nego samo predaja novim vlasnicima. do tada, sudbina za 150 radnika zeničkog CIMOS-a je neizvjesna.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno