Info

IZ snima ramazanski program

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Islamska zajednica BiH u saradnji sa Radio-televizijom BIR priprema specijalni vjerski TV serijal kojeg će emitirati tokom mjeseca ramazana putem više TV stanica u BiH.

IZ će ovaj vjerski serijal svim TV stanicama u BiH punuditi potpuno besplatno.

Direktor BIR-a Nedim Hrbat rekao je za bh. novinsku agenciju Patria da su komercijalne TV kuće u BiH do sada imale dobre ramazanske programe, koje svake godine prati hiljade gledalaca u BiH i dijaspori, ali da su iz IZ željeli napraviti i korak dalje u tome i ponuditi nove sadržaje koji će osvježiti medijski prostor u BiH tokom svetog muslimanskog mjeseca.

“Komercijalne TV kuće nude sadržaje koje mogu komecijalizirati, što je i razumljivo s obzirom na način njihovog finansiranja. Sada će IZ pokušati dati doprinos na drugi način, kroz serijal emisija koji će više biti duhovne prirode”, rekao je Hrbat, dodajući da ovaj projekt ima dodatnu težinu s obzirom da IZ prvi put radi na ovakav način.

Prvi dan ramazana za 2015. godinu pada u četvrtak, 18. juna. Ovaj mjesec je za sve punoljetne, zdrave muslimane mjesec obaveznoga posta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno