Zločini

Iz “Mazde” ukradene brusilice, bušilica, produžni kabal… ubrzo pronađen kradljivac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz “Mazde” ukradene brusilice, bušilica, produžni kabal… ubrzo pronađen kradljivac – Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u jedanaest slučajeva.             U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Na području ZE-DO kantona evidentirano je pet  krivičnih djela.

Zenica

U ulici Branilaca Bosne izvršeno je krivično djelo teška krađa u pmv.marke “Mazda”   vl. Č. H. iz Zenice.Tom prilikom otuđena je  jedna aku-bušilicu marke “Makita”, jedna brusilica marke “Fein”, jedna brusilica marke “Einhhel” i jedan elektro produžni kabal.Brzom intervencijom policijskih službenika u neposrednoj blizini je pronađeno lice P.E iz Zenice, kod kojeg su pronađeni i predmeti KD-a.Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje PS Centar.Sačinjena službena zabilješka.

Zavidovići

U mjestu Vozuća, općina Zavidovići, u vremenu od 20,00 do 07,00 sati izvršena je teška krađa u trgovačku radnju “AS“ vl.Mujčinović Mirnesa.Tom prilikom otuđena je neutvrđena količina cigareta, alkohola, mesnih proizvoda, čokolada i dr. Uviđaj izvršen od strane istražitelja uz upoznavanje dežurnog tužioca.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području ZE-DO kantona dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, u kojima je pričinjena materijalna šteta.

STANJE I PROHODNOST PUTEVA
Kakanj

Zbog nastalog klizišta na odlagalištu jalovine površinskog kopa “Vrtlište”, od dana 16.02.2017. godine, na dionici lokalnog puta Donji Kakanj-Mramor-Brnjic putna komunikacija je zatvorena za saobraćaj. Za područje Brnjica saobraćaj  se odvija alternativnim pravcem Kakanj-Kučići-Brnjic, dok je saobraćaj za mjesta Mramor i Subotinje uspostavljen kroz radilište površinskog kopa “Vrtlište”. Od strane službe Rudnika mrkog uglja “Kakanj” izvode se radovi na sanaciji klizišta.

Na ostalim putnim pravcima na području ZE-DO kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području ZE-DO kantona nije bilo požara i eksplozija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno