Posuđeno

Iz JP Grijanje tvrde: U Zenici grijanje uredno i bez ikakvih problema

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je isporuka toplotne energije iz Toplane, zahvaljujući kojoj se griju građani koji su uključeni na centralni sistem, uredna i odvija se bez problema, a posljednji problem od prije tri dana je brzo riješen i do normalizacije je došlo već u večernjim satima 8. decembra.

Od ove grijne sezone u funkciji su novi kotlovi, a kvalitet grijanja najbolje osjetimo pri nižim temperaturama koje su se proteklih dana kretale od 2 do 8 stepeni.

Tokom jučerašnjeg dana, ali i danas (subota) građani Zenice su se našoj redakciji javljali kako bi dobili informaciju da li je sve uredu sa grijanjem, obzirom da nisu zadovoljni uslugom koju redovno plaćaju.

Tragom ovih informacija,  s radija ZENIT su kontaktirali dispečera Javnog preduzeća Grijanje Zenica koji je za radio Zenit izjavio da trenutno nema nikakvih problema i da je isporuka toplotne energije uredna.

Da li je ovo maksimum koji ćemo imati ove sezone kada je u pitanju grijanje ili je isto samo prilagođeno vanjskim temperaturama? Ako i jeste, hoće li i računi za grijanje biti proporcionalno prilagođeni isporuci toplotne energije?

U Zenici je u 13 sati izmjerena temperatura zraka 3°C, pa je upitno hoće li ovakav kapacitet grijanja moći zagrijati prostorije kada temperature budu daleko ispod nule.

Hladni mjeseci su pred nama, a građanima sugerišemo čim osjete probleme u isporuci toplotne energije da nas kontaktiraju zbog pravovremenih informacija i evidencije koliko je bilo ‘hladnih’ dana bez grijanja kako bi iste podatke mogli uporediti sa računima koje će dobiti.

Radio Zenit



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno