Zenica

Iz dječije perspektive: Ulaganje u djecu

Ulaganje u djecu na lokalnom nivou
Ulaganje u djecu na lokalnom nivou

Iz dječije perspektive: Ulaganje u djecu na lokalnom nivou- U organizaciji udruženja “Dječijeg parlamenta” grada Zenice koje djeluje u sklopu udruženja „Naša djeca” Zenica u srijedu, 22.06. u 11 sati, u prostorijama Gradske biblioteke bit će održana prva dječija panel diskusija pod nazivom „Iz dječije perspektive: Ulaganje u djecu na lokalnom nivou“.

Panel diskusija se realizira u okviru projekta „Ulaganje u djecu“ koje Udruženje realizira u pratrnerstvu sa organizacijom Save the Children. Cijeli projekat posvećen je povećanju vidljivosti djece u budžetima kroz prepoznavanje realnih potreba i prioriteta djece.

Kroz panel diskusiju želi se skrenuti pažnja na značaj ulaganja u djecu, njihove potrebe i prioritete. Ovom aktivnošću djeca će dati pregled stanja u pojedinim oblastima, te iznijeti vlastite stavove o ovom problemu.

Moderatorica ove panel diskusije je Ajla Mrkaljević, dugogodišnja članica Dječijeg parlamenta, a pored nje u diskusiji će učestvovati paneliste:
1. Emina Horić, članica Dječijeg parlamenta (tema: Ulaganje u obrazovanje za djecu- osvrt na predškolsko obrazovanje),
2. Amina Fetić, članica Dječijeg parlamenta (tema: Slobodno vrijeme za djecu u Zenici),
3. Ahmed Jašarević, uspješni sedamnaestogodišnjak, član EYP BiH, Asocijacije srednjoškolaca BiH, bivši evropski prvak u karateu, dugogodišnji član BNP u Zenici i mnogobrojnih drugih nevladinih organizacija,
4. Aida Ivković, predstavnica organizacije Save the Children.

Grupa Dječiji parlament djeluje u okviru udruženja Naša djeca Zenica, Parlament broji oko 30 članova, djece svih uzrasta, učenika osnovnih i srednjih škola. Sa grupom se realizuje niz radionica i projekata o pravima djeteta, kroz koja se potiče kritičko i kreativno razmišljanje. Dječiji parlament je osnovan 2011. godine, a 2014. godine je formaliziran u Gradskoj upravi Zenica. Cilj ove grupe je da okupi što veći broj djece, kako bi ih bolje upoznali sa njihovim pravima i kako bi podstakli svoje vršnjake za aktivnije djelovanje u zajednici aktivnije učestvovanje u borbi za prava djece.

„IZ DJEČIJE PERSPEKTIVE: ULAGANJE U DJECU NA LOKALNOM NIVOU“
– Gradska biblioteka u Zenici, 22.06. u 11 sati –

Haris Džonlić

13450705_1616992041952422_8944618891411503344_n

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem