Info

Iz BiH ove godine 1738 hadžija: Sve je prošlo u najboljem redu, hadžije su trenutno u Medini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iz BiH ove godine 1738 hadžija: Sve je prošlo u najboljem redu, hadžije su trenutno u Medini – Iz Bosne i Hercegovine ove godine na hadž otputovalo je 1738 hodočasnika.

Kako su nam kazali iz Ureda za hadž i umru sve je prošlo u najboljem redu, svi su avioni otišli na vrijeme osim jednog koji je kasnio nešto više od sat i pol.

Zdravstveno stanje hadžija je dobro, te nije bilo potrebe za većim intervencijama tokom putovanja.

“Hadžije su trenutno u Medini i tamo obilaze brdo Uhud, idu u džamiju al- Kuba, prvu džamija koja je napravljena, obilaze što više individualnih ibadeta u Poslanikovoj džamiji, pošto nema ništa od obreda hadžija u Medini. Nakon nekoliko dana, odlaze u Mekku i tamo će da se pripremaju za obred hadžija koji nastupaju za koji dan.” – rekao je Muaz Ohranović za Novi.ba iz Ureda za hadž i umru.

Tokom boravka u Medini za hadžije su organizirana i redovna svakodnevna predavanja, kroz koja predavači upoznaju hadžije sa propisima vezanim za predstojeće obrede, te daju uputstva kako da na najbolji način iskoriste vrijeme koje provode u ovom svetom mjestu.

novi.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno