Nogomet

Ivaylo Petev i Miralem Pjanić najavili duel sa Fincima, sutra odluka o Edinu Džeki

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 15 sati protiv Finske će igrati susret pretposljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.  Zmajevi ne smiju izgubiti ako žele ostati u igri za plasman u baraž, a još je neizvjesno da li će selektor Ivaylo Petev moći računati na Edina Džeku, koji je na okupljanje stigao s povredom mišića zadnje lože.

Dijamant proteklih dana nije radio sa ekipom, ali s obzirom na to da nije bio ni na današnjoj presici, teško je očekivati da će zauzeti mjesto u startnoj postavi.

– Džeko ima sutra posljednji test i vidjet ćemo da li može ili ne može – kazao je Petev, a potom govorio i o zdravstvenom biltenu u našem timu:

– To su normalne stvari, ima malih sitnica. Ima i jedna nezgodna situacija, ali generalno sam zadovoljan.

Selektor Zmajeva je najavio sutrašnji meč sa Finskom.

– Prezadovoljan sam kako su radili momci. Spremni smo za Bilino polje. Šta očekujem? Da odigramo dobro i pobijedimo. Nama su bitna tri boda i po to ćemo krenuti od prve minute. Imam viziju oko sastava, ali sutra će biti sve jasnije – kazao je Petev, dodavši da su analizirali sutrašnjeg rivala:

– Naravno da smo analizirali. Imamo još dan. Mislim da je važnije kako ćemo mi izgledati. Sve ovisi o nama. Mi smo tu bitni. Neću biti zadovoljan s bodom. Fudbal je nelogičan, ali mi idemo na pobjedu i ne želim kalkulisati – poručio je Petev.

Optimista je i Miralem Pjanić, veznjak Bešiktaša.

– Došli smo u situaciju da možemo odigrati baraž. Finska je dobra reprezentacija, ali mi smo spremni. Odigrali smo dobre utakmice u posljednje vrijeme. Ostavit ćemo srce na terenu – kazao je Pjanić, dodavši:

– Naši navijači su među najboljim na svijetu. Reprezentacija je zaslužila da ima pun stadion i podršku. Nadamo se dobroj utakmici protiv teškog protivnika, ali ćemo ući u utakmicu s namjerom da pobijedimo. Da dominiramo. Moramo biti svjesni da moramo ući agresivno. Neće biti previše kalkulacija. Ni mi ni oni neće gledati na narednu utakmicu. U ovim mečevima treba iskustvo. Treba se odigrati pametno. Igramo kući, moramo to pokazati – kazao je Pjanić.

Duel na Bilinom polju igra se u subotu od 15 sati uz direktan TV prijenos na Nova BH. Meč će suditi Michael Oliver iz Engleske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno