Biznis

ITC Zenica: 23 “ruševinca” uskoro u novim stanovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ITC Zenica: 23 “ruševinca” uskoro u novim stanovima – Radnici građevinske firme ITC Zenica započeli su sa radovima na trećoj fazi projekta izgradnje zgrade na Šipu u kojoj će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata iz općine Centar.

Za realizaciju ove faze projekta, na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, kao finansijer projekta i generalni direktor pomenute građevinske firme Suvad Isaković, Općina Centar će iz budžeta izdvojiti 768.750 KM.

Hidroizolacija
U posljednjoj fazi projekta planirani su unutrašnji završni radovi poput montaže sanitarija, elektroopreme, moleraj…, te postavljanje termoizolacione fasade, kao i vanjsko uređenje oko objekta. Okončanje ovih radova kao i završetak izgradnje objekta za “ruševince” je planiran do kraja ove ili najkasnije do proljeća 2020.

– Općina Centar je za realizaciju svih faza projekta u kojem će biti 23 stambene jedinice za smještaj onih koji imaju status “ruševinaca”, izdvojila 1.690.000 KM, istakao je načelnik Ajnadžić.

U prvoj fazi projekta, za šta je Općina iz budžeta izdvojila 505.300 KM, završen je najveći dio grubih građevinskih radova na objektu, sa krovnom armiranobetonskom pločom na koju je postavljena hidroizolacija. Zatim je urađen razvod kišne kanalizacije kao i radovi koji su neophodni kako bi se objekat zaštitio od vanjskih uticaja, posebno tokom zimskih mjeseci van građevinske sezone.

Stepenište
U drugoj fazi projekta, za čiju realizaciju su obezbijeđena sredstva rebalansom budžeta Općine Centar od 413.000 KM, urađeno je zidanje unutrašnjih zidova i njihovo mašinsko malterisanje, postavljen je estrih, ugrađena je vanjska PVC stolarija. Također su završeni grubi razvodi unutrašnjih instalacija, te je ugrađeno požarno stepenište.

Načelnik Ajnadžić je potpisao i ugovor sa predstavnikom firme Konkrit d.o.o. Sarajevo, koja je zadužena za nadzor radova.

JASMINA MALIŠEVIĆ
oslobođenje.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno