Biznis

Italija poziva preduzeća iz Bosne i Hercegovine na industrijski sajam Connext u Milanu

Italija poziva preduzeća iz Bosne i Hercegovine na industrijski sajam Connext u Milanu – Ambasada Italije u Sarajevu  sa zadovoljstvom najavljuje da će kompanije iz Bosne i Hercegovine moći besplatno učestvovati na Poslovnom forumu “Connext”, koji će se održati u Milanu 7. i 8. februara. Manifestaciju organizuje najveća italijanska poslovna asocijacija Confindustria koja predviđa učešće više od 2.000 kompanija i više od 5.000 posjetilaca. Fokus će biti na četiri tematske oblasti koje pokrivaju sve sektore ekonomske aktivnosti. Cilj je ponuditi besplatnu platformu za sastanke radi povećanja međunarodne trgovine i investicija.

Confindustria je odabrala Njemačku, Maroko i Zapadni Balkan kao partnerske oblasti za ovaj događaj. Za kompanije u Bosni i Hercegovini učešće će biti besplatno i obuhvatit će prostor za sastanke i organizaciju sastanaka “B2B”  između kompanija. Osim toga, sve kompanije koje učestvuju će biti u mogućnosti da se registruju u povjerljivoj bazi podataka koja će tokom perioda od godine dana omogućiti, bez naknade, kontaktiranje svih prisutnih kompanija.

Prezentacijski događaj u Bosni i Hercegovini održan je 18. januara u rezidenciji Italije u prisusutvu g.đe Maria Monica Annibaldis, koja je došla iz Italije u ime Confindustria. Skupu su prisustvovale odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine koje su zainteresirane za povećanje trgovine s Italijom i ostatkom Evropske unije. FIPA, Privredna komora BiH, Privredne komore RS i FBiH, kao i glavni inkubatori u cijeloj BiH, također su aktivno učestvovali i šire informaciju među članovima.

Učešće u Connext-u je otvoreno za sve zainteresirane kompanije, koje mogu posjetiti službenu web-stranicu događaja https://connext.confindustria.it/ radi  informisanja o načinu sudjelovanja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem