Zenica

IT radionice za djecu i mlade u organizaciji Centra za mlade INPUT

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U okviru obilježavanja evropske sedmice programiranja CodeWeek i inicijative Meet and Code, Centar za mlade INPUT organizuje tri online edukativne radionice.
1. Scratch programming is cool
Online radionica “Scratch programming is cool” ima za cilj da upozna i uvede djecu u svijet programiranja putem programskog jezika Scratch. Scratch je programski jezik i razvojno okruženje za stvaranje igara, priča, animacija, muzike i drugih interaktivnih sadržaja na računaru. Ono po čemu je poseban je to što je posebno osmišljen kako bi bio pristupačan i zanimljiv djeci od 8 do 13 godina.
Ova radionica može da otvori vrata i probudi u vašem djetetu interesovanje za jednim od trenutno najtraženijih poslova u IT struci. Radionica će se održati u četvrtak 28.10.2021. godine od 17:00h
2. Uvod u programiranje pomoću jezika C
Cilj online radionice je upoznati polaznike sa programskim jezikom C # i upoznati se s okruženjem Visual Studio.
Pravo učešća imaju učesnici od 10 do 20 godine na besplatnu online radionicu. Radionica će se održati u petak 29.10.2021. godine od 17:00h
3. Roblox Games Developer Online Workshop
Cilj radionice je upoznati se s okruženjem Roblox Studio. Učenici će naučiti osnove kako stvoriti predmete, objekte, odrediti vrstu materijala, boje i kako izmijeniti njihovu veličinu i položaj. Svaki će sudionik pripremiti vlastitu mapu i testirati je dodavanjem igrača.
Pravo učešća imaju učesnici od 08 do 16 godine na besplatnu online radionicu. Radionica će se održati u petak 29.10.2021. godine od 19:00h.
Sva zainteresovana djeca i mladi od 8 do 24 godine iz cijele BiH mogu se prijaviti putem online obrasca: https://forms.gle/eEfz97U69cZNoWaZA. Prijaviti se možete na sve tri radionice.
Sve dodatne informacije putem telefona 062/116-343.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno