Info

Istraživanje o najpoželjnijim kompanijama

Počelo je najveće istraživanje o najpoželjnijim kompanijama za rad u BiH
Počelo je najveće istraživanje o najpoželjnijim kompanijama za rad u BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Istraživanje o najpoželjnijim kompanijama- Snaga brenda kao potvrda dobrih poslovnih praksi domaćim i stranim kompanijama.

Vodeći portal za zapošljavanje u BiH – Posao.ba već desetu godinu zaredom organizuje najveće istraživanje o percepciji najpoželjnijih kompanija na području BiH. Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca u našoj zemlji prethodi višemjesečno online istraživanje dostupno javnosti, koja daje svoj glas i ocjenjuje koje kompanije su prema njihovom mišljenju i iskustvu najatraktivnije za rad.

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ je rezultat odnosno potvrda snage brenda svakog poslodavca ponaosob, obzirom da se ne može kupiti niti steći bilo kojim putem osim na osnovu glasova ispitanika, u čemu se i ogleda njegova vrijednost.

Šta je brend poslodavca i koliko znamo o njemu?

Istraživanje sprovedeno na LinkedInu, te podaci kompanije Universum, globalnog lidera na polju employer brandinga, pokazuju da jak brend kompanije smanjuje troškove novih zapošljavanja za polovinu, kao i broj otkaza od strane zaposlenih za 28%.

83% regrutera smatra da je snažan brend poslodavca presudan faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata, dok je vjerovatnoća dva puta veća da će kandidati razmatrati zaposlenje u kompaniji koja ima dobro izgrađen brend.

Tačnije, 61% kandidata mlađih od 40 godina će razmatrati ponudu za posao u odnosu na to kakvu reputaciju kompanija nosi sa sobom.

Situacija na tržišu rada BiH nije mnogo drugačija u odnosu na globalne trendove, obzirom da se kompanije sve više susreću sa problemima pronalaska i zadržavanja odgovarajućih uposlenika. Problem postaje još veći prilikom pronalaska vrhunskih talenata i iznalaženja načina njihovog privlačenja i motivisanja za ostanak u kompaniji.

Na konkurentnom tržištu, kandidati sa iskustvom i traženim vještinama imaju slobodu izbora poslodavca kod kojeg žele raditi, dok se između kompanija vodi sve veća borba za njima, a njihovi napori i resursi sve više usmjeravaju na pridobijanje i zadržavanje onih najboljih.

Kako priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ doprinosi izgradnji snažnog brenda kompanije?

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi oni željeli raditi i napredovati, doprinosi jačanju atraktivosti kompanije i vrijednosti njenog brenda iz ugla javnosti i njenih budućih uposlenika, dok postojećim uposlenicima daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu i povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

Neke od najvećih kompanija u BiH bili su dobitnici priznanja „Najpoželjniji poslodavac“ proteklih godina.

Učesnike istraživanja očekuju vrijedne nagrade

Učešćem u istraživanju koje traje 2,5 mjeseca, ispitanici imaju priliku osvojiti i vrijedne nagrade.

Dovoljno je posjetiti www.posao.ba ili otići direktno na link istraživanja, izdvojiti 5-7 minuta za popunjavanje ankete i time osigurati šansu da osvojite 3 Vivax Fly Smartphonea ili glavnu nagradu – ASUS Notebook.

Imena dobitnika nagrada bit će objavljivana svako 15 dana tokom trajanja istraživanja.

Nagradni fond istraživanja osiguran je pokroviteljstvom kompanije ekupi.ba.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno