Ostali sportovi

Ismail Zulfić ostvario novi veliki rezultat za BiH i osvojio četvrto mjesto na EP-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine, osvojio je večeras četvrto mjesto na Evropskom seniorskom prvenstvu u Portugalu.

Trinaestogodišnji predstavnik Bosne i Hercegovine finalnu utrku u disciplini 50 metara delfin završio je sa rezultatom 40:64, te tako postavio lični i novi državni rekord Bosne i Hercegovine.

Zlato je osvojio predstavnik Ukrajine (36:14), srebrni je bio reprezentativac Španije (37:49), ispred bronzanog Grka (38:60).

Na Evropskom prvenstvu u Madeiri historijski rezultat za BiH napravio je također trinaestogodišnji Ismail Barlov koji je u nedjelju prvog dana takmičenja osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsno.

Barlov je nastupio i jučer u disciplini 150 metara mješovito i osvojio šesto mjesto, a do kraja smotre najboljih paraplivača Starog kontinenta očekuje ga i još nastup u disciplini 50 metara leđno.

Evropsko prvenstvo u portugalskoj Madeiri održava se od 21. do 27. aprila.

Autor: klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno