Info

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini nastavlja sa dostavljanjem prikupljene pomoći civilima u Gazi.

U posljednjim danima ramazana, putem partnerske kuvajtske humanitarne organizacije „Rahma International“ i humanitarne organizacije „El-Wefa“, podijeljeno je više stotina bajramskih paketa sa osnovnim životnim namirnicama.

Napori Islamske zajednice u dostavljanju pomoći stanovnicima Gaze nastavit će se i u narednom periodu bez obzira na sve poteškoće i izazove.

Do 6. aprila ukupna pomoć Islamske zajednice ovom području iznosi više od 3,5 miliona KM, a s dolaskom mjeseca ramazana Islamska zajednica je intenzivirala napore na dostavljanju pomoći narodu Gaze.

U saradnji sa više lokalnih i međunarodnih organizacija ugroženom stanovništvu Gaze dostavljeni su paketi hrane, lijekovi, hrana za novorođenčad, šatori, deke i druge potrepštine. Putem Human Appeala Islamska zajednica je distribuirala tople obroke i iftare za stanovnike Gaze, kao i, sredstvima koja su prikupili njeni članovi, putem iste organizacije pokrenula mobilnu ambulantu u Gazi, koja trenutno djeluje u jednoj od napuštenih škola.

Zatim, Islamska zajednica je, putem Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet”, narodu Gaze osigurala brašno, u vrijednosti od 300.000 eura. Pred početak ramazna u Gazu je dostavljeno 120 tona brašna, a kako je planirano, 456 tona brašna bit će dostavljeno do kraja aprila.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno