Info

Islamska zajednica u BiH: Utvrđena visina sadekatu-l-fitra za Ramazan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Islamska zajednica u BiH: Utvrđena visina sadekatu-l-fitra za Ramazan- Rijaset Islamske zajednice Bosni i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojio je Prijedlog iznosa sadekatu-l-fitra za Ramazan 1442. god. po hidžri, koji je upućen u daljnju proceduru.

Na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, razmatran je i usvojen i Prijedlog o pokretanju edukativne platforme Islamske zajednice u BiH “Islam.ba”.

Članovi Rijaseta razmatrali su danas i usvojili Prijedlog odluke o finansijskoj podršci predškolskim ustanovama Islamske zajednice u BiH, Prijedlog odluke o dodjeli stipendija posebno nadarenim studentima, te usvojili preporuku Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice sa održanog okruglog stola “Islamska zajednica i javnost”.

Razmatrana je informacija i usvojene su i preporuke sa naučnog skupa “Izazovi memorijalizacije genocida u Bosni i Hercegovini”, kao i Studija o kadrovima Islamske zajednice u BiH.

Na sjednici je razmatrana i Informacija o usaglašavanju statuta krovnih organizacija u BiH i dijaspori, te određen vremenski period od tri mjeseca u kojm to treba biti realizirano, kao i prijedlog Ureda za društvenu brigu za nastavak realizacije projekta “Pomoć starijim i iznemoglim osobama – kućna njega”.

Zaključeno je da će taj projekat i dalje ostati pilot projekat, koji će se proširiti i na dva druga mjesta u BiH.

Danas su razmatrana i neka radno-pravna i kadrovska pitanja, kao i više tekućih pitanja iz nadležnosti Rijaseta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno