Zenica

Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj dodijelila stipendije studentima muftiluka zeničkog

Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj dodijelila stipendije studentima muftiluka zeničkog – U utorak, 22. decembra 2020. godine, u prostorijama Muftijstva zeničkog upriličena je dodjela stipendija koje je obezbijedila Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj.

Stipendije su uručene studentima sa područja muftiluka zeničkog koji studiraju na različitim univerzitetima u BiH.

Svečanoj dodjeli stipendija prisustvovao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević i Edin ef. Mezit, imam džemata Vestfold (Sandefjord) u Norveškoj.

Muftija Dizdarević u svom obraćanju spomenuo je važnost sticanja znanja, te iskazao zahvalnost Islamskoj zajednici Bošnjaka u Norveškoj koja u kontinuitetu pomaže naše studente. Studentima je poručio da ne zaborave dobročinstvo prema jednoj od najorganizovanijih zajednica Bošnjaka u dijaspori.

Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj tradicionalno svake godine dodjeljuje stipendije studentima iz cijele BiH u Sarajevu, ali zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa, stipendije će biti podijeljenje po muftijstvima.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem