Sudske klupe

Iskoristili nepažnju poznanika, te koristeći karticu njegove nevjenčane supruge, na račun u kladionici prebacivali novac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 14.01.2022.godine, podiglo je optužnicu protiv Delić Kemala jer je počinio krivično djelo računalna prijevara iz člana 395. stav 1. KZ FBIH, i Đananović Jasmina jer je počinio krivično djelo pomaganje u izvršenju krivičnog djela računalna prijevara iz člana 395. stav 1. u vezi sa članom 33. KZ F BiH. Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 19.01.2022. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Zenici.

OPĆINSKOM SUDU U ZENICI -Sudiji za prethodno saslušanje-

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku F BiH, podižem O P T U Ž N I C U
Protiv:
1. Delić Kemala, sin iz Zenice, neosuđivan,
2. Đananović Jasmina, iz Zenice, osuđivan,
Što su:
Mjeseca aprila 2021. godine zajedno i po prethodnom dogovoru svjesno i htijući, iskoristili nepažnju i odsutnost D. K. i u njegovom vozilu marke „Mercedes“ pronašli bankovnu karticu njegove nevjenčane supruge K. H. koju je Đananović Jasmin fotografisao sa obje strane svojim mobilnim telefonom marke „Samsung“, a zatim je poslao fotografiju te bankovne kartice putem aplikacije „Viber“ Delić Kemalu koji je s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi iskoristio podatke sa fotografije predmetne bankovne kartice i u vremenskom periodu od 13.06.2021. do 15.06.2021. godine koristeći uređaj „android 10 5028 D“ izvršio ukupno 18 kartičnih uplata na virtualni račun otvoren kod „PREMIJER SPORT“ d.o.o. Istočno Novo Sarajevo na ime Kemal Delić, čime je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 220,00 KM, a za isti iznos je oštetio K. H., Čime je Kemal Delić počinio krivično djelo računalna prijevara iz člana 395. stav 1. KZ FBIH, a Đananović Jasmin počinio krivično djelo pomaganje u izvršenju krivičnog djela računalna prijevara iz člana 395. stav 1. u vezi sa članom 33. KZ F BiH,

 *Molimo vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima  u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu  presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1.  definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno