Ljudi

Ishak Jalimam dobitnik nagrade Fondacije Karim Zaimović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ishak Jalimam dobitnik nagrade Fondacije Karim Zaimović – Ishak Jalimam, student završne godine produkcije Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, dobitnik je nagrade Fondacije Karim Zaimović za najboljeg studenta sa izrazitim talentom iz oblasti kulture, umjetnosti, književnosti i novinarstva.

Nagrada je dodjeljena 21. put, a Jalimam pored uspješnih rezultata ostvarenih na Akademiji, već ima bogatu biografiju u poslovima iz svoje struke uključujući suradnju sa najznačajnijim BH festivalima, kao što su Internacionalni teatarski festival MESS, Sarajevo Film Festival, Pravo Ljudski Filmski festival, Internacionalni festival srednjoškolskog teatra Juventa Fest. Također, radio je kao producent na mnogim filmovima koji su prikazani na različitim festivalima kao Sundance Film Festival, SFF, Dokufest, Doksa itd. Osnivač je i predsjednik Udruženja Real Stage, a trenutno je predsjednik Asocijacije studenata Akademije scenskih umjetnosti i student prodekan.

Nagradu Ishaku Jalimanu uručio je profesor Zdravko Grebo, a o važnosti ove nagrade kao i sjećanja na Karima Zaimovića govorili su u ime Fondacije Karim Zaimović, Senad Pećanin te Nihad Kreševljaković direktor Festivala MESS koji je i koproducent kultne predstave “Tajna džema od malina“.

Fondacija “Karim Zaimović” osnovana je 1996. godine u znak sjećanja na prerano preminulog novinara i književnika Karima Zaimovića, koji je poginuo kao jedna od posljednjih žrtava opsade Sarajeva. Osnivači Fondacije su porodica Karima Zaimovića, Magazin Dani i Radio Zid Sarajevo, odnosno Senad Pećanin i prof. dr. Zdravko Grebo.

ba.n1info.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno