Zenica

Isaković: istup Huse Sarvana je maliciozan i pun dezinformacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, konkretno Kantonalni odbor Saveza samostalnih sindikata BiH Zeničko-dobojskog kantona je u nekoliko navrata javno nudio pomoć radnicima i Sindikatu JKP “Zenicatransa” iz Zenice, stavljajući im na raspolaganje sve svoje kapacitete na raspolaganje. Takođe smo se 15.01.2020. godine otvorenim pismom obratili i gradonačelniku Grada Zenice i predsjedavajućoj Vijeća Grada Zenice prije održavanja tematske sjednice na kojoj se, između ostalog, raspravljalo i o stanju u JKP “Zenicatrans”, zahtijevajući od njih da ulože maksimalan napor u iznalaženju rješenja kojim će ovo javno preduzeće i radna mjesta biti očuvani. Tekst Otvorenog pisma, kao i pismo javne podrške radnicima ovog preduzeća moguće je, između ostalog, naći i na web-stranici SSSBiH www.sssbih.com, navodi se u reakciji Saveza samostalnih sindikata BIH na izjavu predsjednika sindikata Zenicatransa-prevoza putnika” Huse Sarvana, objavljenu ranije danas NA OVOM LINKU.

Do dana objavljivanja članka na Vašem portalu (20.01.2020.) predstavnici radnika iz JKP “Zenicatrans” iz Zenica, odnosno tamošnjeg Sindikata ni na koji način nisu pokušali kontaktirati kako Kantonalni odbora Saveza samostalnih sindikata BiH Zeničko-dobojskog kantona, tako ni SSSBiH u njegovom sjedištu u Sarajevu. Na pozive predsjednika KO SSSBiH ZDK nije bilo odgovora, tako da smo, ne našom krivicom, spriječeni u pružanju pomoći radnicima ovog preduzeća. Ne želeći ulaziti u razloge ovakvog istupa kolege Sarvana, koji je prilično maliciozan i, prije svega, pun dezinformacija u dijelu koji se tiče Saveza samostalnih sindikata BiH, mi i ovim putem izražavamo punu podršku radnicima JKP “Zenicatrans” Zenica i ponovo im na raspolaganje stavljamo sve naše kapacitete u njihovoj borbi za očuvanje preduzeća i radnih mjesta.

PREDSJEDNIK KO SSSBiH ZDK
Mirnes Isaković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno