Info

Isak za N1: MUP-ovi su dobili instrukcije, najbitnija je prevencija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“U kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova upućena je depeša u kojoj je instrukcija o poduzimanju mjera na spriječavanju neželjelnih pojava izazvanih masakrima u Srbiji, potvrdio je za N1 ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramo Isak.

Isak dodaje da se odmah jutros sastao sa Ensadom Kormanom zamjenikom direktora FUP-a.

“Jutros kada smo dobili informaciju za novi događaj odmah smo imali radni sastanak, Korman je poduzeo sve iz nadležnosti FUP-a. Takođe, obratili smo se svim kantonalnim MUP-ovima putem depeša, gdje su dobili instrukcije da poduzmu sve potrebne mjere, jer građani naše Federacije BiH moraju biti sigurni”, poručio je u razgovoru za N1 ministar Ramo Isak.

Također, Isak podsjeća da je sastanak održan i juče sa zamjenikom FUP-a Ensadom Kormanom. Dodaje da su već juče dogovorene mjere. Na pitanje da li se prate društvene mreže, Isak pojašnjava da je FUP u saradnji sa MUP-om USK lišio slobode mladića koji je slao prijeteće poruke putem društvenih mreža.

“Kao što znate kvalitet rada FUP-a i Kantonalne uprave, saradnja je dovela do toga da je odmah lice lišeno slobode, poduzete su sve potrebne mjere. Najbitnija je preventiva”, rekao je Isak.

Isak poručuje da je svaki napad veći alarm za policijske strukture, koje kako kaže ne smiju čekati da neko uradi njihov posao. Na koncu, građanima je poželio miran vikend.

Podsjetimo, u posljednjem saopćenju Federalna uprava policije poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti vezano za objave na društvenim mrežama koje su uznemirile javnost u Bosni i Hercegovini, kao i o dešavanjima u susjednoj Republici Srbiji.

“U saradnji sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova poduzimaju se aktivnosti s ciljem sprečavanja narušavanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini. Apelujemo na sve građane da prijave svaki ovakav ili sličan vid pozivanja na izvršenje ili prijetnje počinjenjem krivičnih djela nadležnim policijskim upravama”, navedeno je u saopćenju.

Autor: N1


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno