Politika

Isak: Razmatramo druga rješenja za formiranje Vlade ZDK

Isak: Razmatramo druga rješenja za formiranje Vlade ZDK – Ono što je trebalo biti brzo i učinkovito uspostavljanje vlasti koja bi riješavala probleme građana, pretvorilo se u trgovinu i cjenkanje. Već dva mjeseca svjedočimo tome da su se razgovori o formiranju Vlade sveli skoro pa isključivo na kadrovska rješenja, dok su principi zajedničkog djelovanja i programska načela potpuno zanemareni.

Nama je ova situacija apsolutno neprihvatljiva. Nismo u pregovore ušli da budemo dio vlasti po svaku cijenu već da napravimo jednu kvalitetnu i sposobnu Vladu. A-SDA je od samog početka vrlo ozbiljno pristupala svim partnerima iz koalicije koju je prvobitno okupio SDP, no nisam siguran do koje mjere su svi partneri ozbiljno prstupali nama.

Razmatramo u ovom trenutku mogućnost da tražimo i neka druga rješenja za formiranje vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu. Mislim da smo već izgubili dovoljno vremena na ova međustranačka prepucavanja i da je vrijeme da krenemo sa ozbiljnim radom.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem