Politika

Isak na tribini obilježavanja 1. marta u Gornjoj Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak prisustvovao je svečanoj tribini, povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, o temi ‘Uloga i važnost odbrane Gornje Zenice za Grad Zenicu’ u organizaciji Mjesne zajednice, džemata Gornja Zenica, Udruženja žena “Hana GZ” i Mreže Mladih Gornja Zenica, koja je održana u Društvenom domu Mjesne zajednice Gornja Zenica.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, ministar Isak zahvalio je predsjedniku MZ Gornja Zenica Ahmedu Durmiću za poziv i podsjetio na značaj Sedme muslimanske viteške brigade koja je dala veliki doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine, ne samo na području koje je kontrolirao Treći korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine, u čijem je sastavu bila, već i na ostalim ratištima naše države.

– Svakog dana s posebnim poštovanjem trebamo se sjetiti svih boraca 7. muslimanske viteške brigade Zenica koji su pokazali hrabrost i odlučnost u ratu, a mnogi od njih su živote dali za slobodnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu. Žrtvu koju su, tokom agresije na BiH, podnijeli svi učesnici u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine trebamo više cijeniti i uvažavati. Oni su, odanost i patriotizam, dokazali kad je bilo najpotrebnije. Na nama je da nastavimo njihovu borbu, tako što ćemo očuvati jedinstvenu i cjelovitu BiH – kazao je ministar Isak.

Skup su, prisustvom, uveličali mnogi gosti. Među njima su pripadnici Armije RBiH, dobitnici najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” Ferid Haseljić i Amir Ismić-Baton, članovi Udruženja Sedme muslimanske viteške brigade, te Elmin Šabanović, kantonalni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

– Moderator večeri bio je Ramiz Kahriman, prvi komandant patriotske lige i odbrane Gornje Zenice – saopćio je Odsjek za odnose s javnošću FMUP.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno