Politika

Isak: Ja ništa ne kočim, Forto, Nikšić i Konaković su dogovorili da ja budem imenovan za dopredsjedavajućeg

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalni parlamentarac Arnel Isak prokomentarisao je za Klix.ba odluku o otkazivanju sjednice Predstavničko doma Parlamenta BiH što znači da novi saziv ovog doma nije održao niti jednu sjednicu nakon imenovanja nove vlade 28. aprila. Poručio je da on nije problem i da će biti imenovan za dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma.

Zastupnici Naše stranke su javno izrazili negodovanje prijedlogom da zastupnik Arnel Isak bude imenovan za dopredsjedavajućeg ovog doma, što ukazuje eventualna uslovljavanja i manjak ruku vladajućoj većini.

Ipak, Isak ima drugačije informacije i smatra da se radi samo o nesuglasicama unutar Naše stranke.

“Ako ste pratili gostovanja Mirsada Čamdžića koji je to izjavio, očito da je došlo do manjka informacija između predsjednika Naše stranke Edina Forte i zastupnika Naše stranke u parlamentu. Forto, Nikšić, Konaković su dogovorili da ja budem imenovan. Ja ništa ne kočim. Ovdje mislim da je problem što nisu popunjene sve komisije i jer fale tri-četiri mandata nakon što su neki zastupnici imenovani za ministre”, smatra Isak.

Kaže da je sjednica vjerovatno odgođena zbog toga jer bi se moglo doći u situaciju da nema kvoruma.

Na pitanje da li je parlamentarna većina ugrožena, Isak kaže da prema njegovim informacijama nije.

“Moje imenovanje će se desiti na narednoj sjednici ili na onoj iza naredne. Bitno je da se komisije konstituišu da se može raditi normalno. Većina postoji i ja sam dio nje i idemo u imenovanje dopredsjedavajućeg. Trenutna dopredsjedavajuća nije iz parlamentarne većine, iako je imala mogućnost kada se glasalo za vladu”, dodao je.

Pitali smo ga i da li će ostati dio parlamentarne većine ukoliko ipak zastupnici Naše stranke ne podrže njegovo imenovanje.

“Otvoreno da vam kažem, za moje imenovanje pored većine, predviđam preko 60 ruku. Prva SDA je govorila da hoće Bošnjaka, evo imaju priliku. A mislim da će i Naša stranka i sve ostale koje su dio parlametnarne većine podržati to”, govori Isak.

No, ukoliko se zaista to ne desi, Isak kaže da će onda biti situacija za razgovor jer ta pozicija pripada klubu kojeg čine Elzina Pirić, Kenan Uzunović i on.

“Mi smo unijeli koalicioni kapacitet, ta pozicija pripada našem klubu. Elzina Pirić i Kenan Uzunović nemaju tu želju pa su mene predložili i ja sam pristao na tu poziciju. Nisam ja rekao da moram, nego je to nama pripalo. Nema potrebe da iko negoduje, to su njihove unutarstranačke nesuglasice, ali to će sve proći sa 51+ rukom”, zaključio je samouvjereno osnivač ove stranke “Snaga naroda”.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno