Nogomet

Irski “The Sun”: 10 stvari o reprezentaciji BIH

10 stvari o reprezentaciji BIH
10 stvari o reprezentaciji BIH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu za Evropsko prvenstvo odmjerit će snage s reprezentacijom Republike Irske. Nakon što je jučer voljom žrijeba odlučeno da ćemo odmjeriti snage s ovom otočkom reprezentacijom, mediji u Irskoj počeli su mnogo više pisati o izabranicima Mehmeda Baždarevića, što je naravno i sasvim logično. Tako su u irskom izdanju “The Sun” napisali deset stvari koje prosječan navijač reprezentacije Irske mora znati o našoj selekciji.

1. Bosna i Hercegovina nije mnogo rotirala u ovim kvalifikacijama. Nastup u dresu reprezentacije upisalo je svega 26 fudbalera.

2. Fudbaler Evertona Muhamed Bešić suspendiran je za prvu utakmicu nakon što je u susretu protiv Andore dobio crveni karton i kažnjen je s tri utakmice neigranja.

3. Suspenzija prijeti i Toniju Šunjiću, Miralemu Pjaniću, Edinu Džeki, Anelu Hadžiću i Asmiru Begoviću koji imaju dva žuta kartona.

4. Bosna i Hercegovina ušla je izuzetno loše u kvalifikacije i imali su svega dva boda iz četiri utakmice, a onda su u narednih šest skupili 15 bodova.

5. Bosna i Hercegovina je prema UEFA-i bila najbolje plasirani tim od svih koji su se našli u baražu, dok je samo Slovenija bila ispod njih u borbi za najbolju trećeplasiranu reprezentaciju.

6. Bosna i Hercegovina je u baražu za Euro 2012 poražena od Portugala ukupnim rezultatom 6:2.

7. Bosna i Hercegovina prvi nastup na Svjetskom prvenstvu upisala je prošle godine. Eliminirani su u grupnoj fazi.

8. Edin Džeko je najbolji strijelac reprezentacije BiH. Postigao je sedam golova u sedam susreta. Nijedan drugi fudbaler nije postigao više od dva gola.

9. Bosna i Hercegovina nikada nije igrala na Evropskom prvenstvu, a prve kvalifikacije igrali su za EURO 2000 u Holandiji i Belgiji.

10. Bosna i Hercegovina i Irska igrale su samo jednom u historiji. Slavili su Irci golom Shanea Longa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno