Info

Iran ukinuo vize za državljane Bosne i Hercegovine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iranska vlada je odlučila jednostrano ukinuti vize za 33 države uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Ovu vijest je saopćio Iranski ministar kulturne baštine, turizma i rukotvorina Ezzatollah Zargham.

Obraćajući se novinarima nakon sastanka vlade u srijedu, Zarghami je rekao da je cilj ove odluke potaknuti dolaske turista i privući više posjetitelja iz zemalja širom svijeta. Rekao je da napori za poticanje turizma mogu neutralizirati kampanje iranofobije.

Pored državljana Bosne i Hercegovine vize su također ukinute i za one iz Srbije i Hrvatske.

Iran je ranije imao programe ukidanja viza za posjetitelje iz Turske, Republike Azerbajdžan, Omana, Kine, Armenije, Libanona i Sirije.

Prema najnovijim statističkim podacima, broj stranih dolazaka u Iran dosegao je 4,4 miliona tokom prvih osam mjeseci tekuće iranske godine (počela je 21. marta), što je povećanje od 48,5% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno