Info

Iran ukinuo vize za državljane 28 zemalja u turističke svrhe, uključujući Srbiju i BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iran je saopštio da od 4. februara jednostrano ukida vize za 28 država kako bi oživio turizam u zemlji, prenosi Anadolu.

Kako navodi iranska novinska agencija IRNA, zamjenik ministra vanjskih poslova Ali-Reza Bigdeli naveo je da je direktiva o jednostranom izuzeću od viza za građane nekih država u turističke svrhe u Iranu proslijeđena nadležnim institucijama.

Istakao je da će se izuzeće od viza primjenjivati ​​na 28 zemalja, uključujući Saudijsku Arabiju, Katar, Ujedinjene Arapske Emirate (UAE), Bahrein, Uzbekistan, Tunis, Tanzaniju, Japan, Indoneziju, Singapur, Brazil, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Bjelorusiju i Indiju.

Dodao je da će državljani Indije od ovih 28 zemalja moći ući u Iran avionom bez potrebe za vizom, ali da će morati da dobiju vizu za ulazak preko kopnenih granica.

“Državljanima ovih 28 zemalja koji putuju u Iran u turističke svrhe neće biti potrebna viza za putovanje u Iran od 4. februara 2024. godine”, rekao je Bigdeli.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno