Zenica

INZ: sastanak sa predstavnicima Gradske uprave i ALBA-e

Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) su intenzivirali saradnju sa nadležnim u lokalnim sredinama iz oblasti zaštite bilja. Dio je to strategije razvoja i intenziviranja  rada najmlađeg, trećeg Zavoda uokviru INZ-a, koji se bavi sveobuhvatnom zaštitom bilja, ali i uklanjanjem štetnog bilja i korova.

Zvaničnici INZ-a su bili domaćini predstavnicima Službe za komunalne djelatnosti Gradske uprave Zenica i preduzeća ALBA, na temu realizacije projekta Mjera sprečavanja širenja ambrozije, ali i drugih aktivnosti novog Zavoda uokviru INZ-a.

-Predstavnici ALBA-e i Gradske uprave upoznali su sa do sada provedenim aktivnostima na području Grada, te tretiranja više od sedam hiljada kvadratnih metara područja zahvaćenog ambrozijom, koja se, na području Zenice, drži pod kontrolom i trenutno ne predstavlja značajniji problem, ističe rukovoditelj Zavoda za zaštitu bilja INZ Kasim Velić.

INZ ima, istaknuto je, stručne i tehničke resurse da pruži naučnu i tehničku pomoć iz više tema zaštite bilja, kao i prevencije, te će zbog toga saradnja i zajedničko djelovanje ubuduće biti intenzivirano na više polja.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem