Zenica

INZ počeo realizaciju dva projekta iz oblasti zaštite okoliša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

INZ počeo realizaciju dva projekta iz oblasti zaštite okoliša – Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) je započeo sa realizacijom dva Projekta iz oblasti zaštite okoliša, za koje su odobrena sredstva po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i srodnih aktivnosti iz oblasti zaštite okoliša za 2019. godinu, a u skladu sa usvojenim Programom utroška sredstava Fonda za zaštitu okoline Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.

 

Prvi projekt je “Uticaj otpadnih voda na kvalitet riječnog vodotoka rijeke Bosne na području ZDK”, a njime rukovodi načelnik Službe za hemijsku dijagnostiku Instituta doc.dr.sc. Amir Ibrahimagić, dipl.ing.MLD.

 

Drugim projektom, “Ekološki i veterinarsko-zdravstveni aspekti uticaja farmi peradi na okoliš i stanovništvo sa prijedlogom mjera za zaštitu okoliša i stanovništva” rukovodi Rusmir Goletić, dr.vet.med., stručni saradnik za veterinarsko javno zdravstvo i ekologiju u INZ.

 

Projekti će biti realizovani od strane projektnih timova Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, a finansirani su dijelom od sredstava INZ-a i dijelom od sredstava Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, a u skladu sa Odlukom o dodjeli sredstava za realizaciju programa, projekata i srodnih aktivnosti iz oblasti zaštite okoliša za 2019. godinu.

 

Značaj navedenih Projekata se vidi već iz naziva samih Projekata, tako da INZ i ovim svojim aktivnostima nastoji da doprinese sveukupnoj zaštiti okoliša na području ZDK ali i zaštiti javnog zdravlja stanovništva općenito, što nam je svako i uloga kao ustanove koja se bavi javnim zdravljem ljudi i životinja.

 

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno