Info

INZ: Nema dobnih ograničenja u biosigurnosnim mjerama

Zbog iskazanog povećanog interesa roditelja, a u vezi sa početkom rada vrtića u Zeničko-dobojskom kantonu, Institut za zdravlje i sigurnost hrane obavještava sve roditelje i korisnike usluga vrtićkog smještaja da Institut nije zabranio pružanje usluge “produženog boravka”, niti uveo bilo kakve restrikcije u tom pogledu, niti u biosigurnosnim mjerama postoji bilo kakva mjera koja se odnosi na neku dobnu grupu ili uzrast djece.

Biosigurnosne mjere su mjere zdravstvenog karaktera, a organizacioni poslovi i mogućnost ispunjavanja određenih standarda u isključivoj su nadležnosti menadžera predškolskih ustanova, te nisu ni po kom osnovu tretirani od strane Instituta.

Podsjećamo roditelje da INZ uskoro sarađuje sa upravama i zaposlenicima u predškolskim, ali i drugim ustanovama, koje su na terenu te koje trebaju provoditi mjere, a ovlaštene osobe INZ-a će u određenom vremenskom periodu provjeravati ispunjenje tih mjera.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi